Monday, October 23, 2006

Da Karens Haar Blev Groent...

I skrivende stund burde vi egentlig vaere i Nepal. Faktisk skulle vi have vaeret der i snart to doegn. Det er vi imidlertid ikke. Afrikas aeldste flyselskab - Ethiopean Airways, viste sig at vaere lidt mindre end 100 % paalidelige, og havde overbooket flyet som vi skulle med fra Tanzania.

Vi brugte en del tid i lufthavnen paa at brokke os i en stemning af stadigt stigende hysteri, men enden paa det hele blev desvaerre at fire af os maatte affinde os med at komme 2 dage senere til Nepal. Vores humoer blev dog en anelse forbedret da vi blev indlogeret paa et meget luksurioest hotel komplet med 18 hullers golfbane og en sindssygt stor swimmingpool. Men det var altsaa swimmingpoolen der har resulteret i Karens noget aparte haarfarve. Det er virkelig saadan helt lysegroent...

Vi andre svoemmede da ogsa i poolen, men slet ikke saa meget som Karen, og den enste alternative farve vi har er temmeligt fremskredne stadier af solskolddning. Det der med solcreme lykkedes det os paa en eller anden maade at glemme.

Nuvel, efter endnu en nat i Tanzania gik turen videre til Dubai, hvor vi saa har tilbragt de sidste 22 timer inden vi om ganske kort tid tager afsted til lufthavnen med begrundede forhaabninger om at naa helt til Kathmandu denne gang.

Jeg (Ja det er Torsten der skriver, hvilket den opmaerksomme laeser nok har gaettet) har altid forestillet mig Dubai som verdens stoerste indkoebscenter, og som saadan et ret forfaerdeligt sted at opholde sig. Der er da ogsaa utroligt mange malls, og virkeligt gode muligheder for at braende en masse penge af, men to ting har alligevel overrasket mig. For det foerste er der stort set ingen arabere.Vi har vadet rundt i byen det meste af dagen, og vil umiddelbart vurdere at 90% af de mennesker vi har set er Indiske maend (eller maend af anden sydasiatisk afstamning). Araberne holder sig aabenbart i baggrunden og skummer floeden fra de mange indvandreres arbejdsindsats. Indvandringens stoerrelse udgoer altsaa tilsyneladende ikke noget problem. Det afgoerende er hvor effektivt man kan organisere undertrykkelsen. Pia Kaersgaard kunne faa sig lidt af en eye-opener. Det andet forhold der har overrasket mig er at der faktisk er noget i Dubai der er vaerd at se paa (naar man ellers er temmeligt ligeglad med Gucci, Rolex og Armani) . Vi brugte 3-4 timer paa en meget flot restaureret udgave af den gamle sheiks palads, som meget smagfuldt var indrettet som histrorisk museum. Umiddelbart i naerheden, var der ogsaa mange andre fint restaurerede bygninger, og bortset fra alle inderne kunne man til tider to at man saadan rigtigt var kommet til noget historisk Arabien.

Naa, nu er der lidt brok med hotelreceptoionisten der vil have os til at betale nogle penge, som Ethiopean Air burde have daekket, saa jeg maa slutte lidt abrupt. Skriver mere naar vi (forhaabentlig kommer til Nepal, om ikke saa laenge.

Torsten

1 Comments:

At 10:06 AM , Anonymous Anonymous said...

Vi skal se nogle billeder af Karens grønne hår!!!

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home