Sunday, April 15, 2007

Det er nogle gange nogle lidt besynderlige ting man foretager sig om aftenen hernede. Det nedenstående er udfaldet af en lille musikleg, som jeg har hugget fra min ven Martins blog (steineriusa.blogspot.com). Han har vist nok hugget den et andet sted fra, men det er nu underordnet. Det går i alt sin enkelthed ud på at sammensætte soundtracket til ens liv, hvis nu det var en film. Reglerne er meget simple.

1. Tag et stykke papir og skriv de forskellige kategorier ned
2. åben din ipod/itunes kartotek eller hvad nu ellers du har pakket din musiksamling ned på
3. Indstil på 'shuffle'¨
4. tryk på play
5. Skriv sangene ned under hver kategori i rækkefølge
6. Lad være med at snyd for at virke cool.


Torstens soundtrack

Opening credits
David Byrne: ‘Revolution’ fra albummet Look Into the Eyeball’. Et af de lidt tyndere numre fra et ellers fantastisk fedt album. Handler om en pige der ikke foretager sig noget som helst andet end at vente på at revolutionen kommer. Temmeligt sølle, og nok en indledning til en film som kun et mindretal ville bruge særligt meget tid på at se særligt meget af.

Waking up
Björk: ‘The modern things’ fra Post. Jeg har for længst opgivet at prøve at finde ud af hvad nogen af Björks sange handler om. Det her er nu en af de mere optimistiske, og jeg forestiller mig noget med en glad og fro Björk der tumler rundt på Island om sommeren og synger til fuglene og himlen i bedste sound of music stil. Ikke det værste nummer at vågne op til.

First day of school:
Sebastian: ’Romeo og Julie’. Er jo faktisk ikke en decideret kærlighedssang, men snarere en lidt vemodig sag om drømmeren Romeo, der ikke rigtigt kan finde ud af at se virkeligheden i øjnene. Uanset hvad er det et temmelig besynderligt valg for første skoledag.

Falling in love:
Royksopp, kender ikke lige nummerets titel, eller for den sags skyld albummets, men det er en meget hyggelig og lidt mellow sag. Nok noget som man burde have sat på anlægget første gang man havde en pige med hjem, hvis man skulle gøre sig nogle forhåbninger. Jeg har nu en ret klar erindring, om at det jeg valgte at sætte på i stedet var Bryan Adams albummet ’Into the Fire’, formentlig fulgt op af nogle Def Leppard ballader. Fik vist heller ikke det store held med foretagendet…

First relationship:
Led Zeppelin: Rock and Roll, fra IV. En solid gammel klassiker. En, to, tre, fire og derudaf. Its been a long time, its been a long time, its been a long lonely, lonely, lonely, lonely long time. (siden han sidst fik noget). Til mit liv ville det nok passe bedre til kategorien ’second relationship’

Breaking up
Frank Sinatra: ‘I’ve got you under my skin’. Nå ja her har vi en sang der vel nok i den grad handler om at være håbløst forelsket. På den anden side er det vel ofte også først når man er blevet droppet at man finder ud af hvor forelsket man egentlig er eller har været. Under alle omstændigheder er strofen: ‘Use your mentality, wake up to reality’, måske meget godt til hvad man burde gøre når man er blevet droppet, og virkeligt dårligt til den serie af virkeligt ynkelige ’vil du ikke godt ombestemme dig’- telefonopkald som jeg reagerede med.

Prom
Mew: 'Fox cub', fra ‘…and the glass handed kites’. En af bagatellerne fra Mews konceptalbum, der egentlig bare bliver mere og mere uinteressant og mere og mere selvhøjtideligt jo flere gange man hører det. Nu har mit liv vist nok heller aldrig rigtigt budt på noget der egentlig kan betegnes som et prom. Det tætteste er vel en gallafest på RUC for små 7 år siden. Og den rangerer nok heller ikke højere end en bagatel

Mental Breakdown
Paul Simon: ‘The mother and child Reunion’ fra en eller anden opsamlingsplade. En lidt irriterende reggae-inspireret Paul Simon ting, der ikke siger mig det helt store

Driving
Beck: ‘Sissyneck’: En rigtigt fedt nummer og med et swing der passer perfekt til kategorien. Bliver dog måske lidt spoleret af at de første linier er: ‘I don’t need no wheels, I don’t need no gasoline, cuz the wind in my hair is blowing like a smoke machine’. Er ikke helt med på hvad sangen i grunden handler om, men det er et nummer jeg godt gad køre bil til.

Flashback
Nick Cave and the Bad Seeds: Jack the Ripper (akustisk), fra B-sides and other rarities. ‘I’ve got a woman, she rules my house with an iron fist’ og så ender det vel med at hun bliver slået ihjel, som det jo lidt er normen i Nick Cave sange. Ikke noget særligt rart liv, som denne sang kunne være et flashback til.

Getting back together
Johnny Cash: ‘Fields of diamonds in the sky’. Fra en af ‘American Recordings’ pladerne. Johnny Cash’ udgave af en god gammel melankolsk kristen country sang.

Birth of child
Thelonius Monk: Kender hverken titel eller album, ville under alle omstændigheder være hårdt presset for at kunne nævne bare én titel med Monk. Det er ikke det jeg hører oftest. Men jo en meget rar klaverjazz sag. Meget søndag formiddagsagtig (fra dengang der stadig var hot and sweet på P3). Har endog meget svært ved at relatere det til en barnefødsel.

Final battle
De Nattergale: ‘Hitmaker 2’ fra ‘Nu griber det godt nok om sig’. Det er godt nok svært at forestille sig et nummer der passer ringere til kategorien ’Final Battle’. Måske, kunne det passe med at selve ideen om at mit liv skulle indeholde noget så pompøst som en ’final battle’ også ville være en parodi i sig selv

Funeral song
Björk: no 5 fra ’Medulla’. Et meget mærkeligt nummer fra en i det hele taget temmelig mærkelig Björk plade, som jeg har hørt utroligt lidt. Stemningsmæssigt kunne det nok godt gå til en begravelse.

End credits
Deus: ‘Diveborne jingle’ fra ‘Worst Case Scenario’. Et skævt nummer fra Deus’ første og bedste plade. Ville måske egne sig udmærket til at skræmme folk ud af biografen.

Det kunne være vældigt sjovt at høre hvad I har fået ud af dette tidsfordriv. Ellers er der sket lidt af hvert hernede de sidste par dage. Mere følger i et nyt indlæg om en dag eller to.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home