Monday, September 24, 2007

Semi-evakuering

Vi er pt semi-evakuerede til Tansen p.g.a. balladen i Kapilvastu. Vi kørte herop fredag formiddag og bor hos vores kolleger Sara og Jakob. Det har været dejligt med en miniferie i bakkerne hvor temperaturen er bedre og der på en god dag er udsigt til sneklædte Himalayatinder. I lørdags var vi på udflugt til det tætteste man kan komme på at være ved stranden i Nepal: en flod med sandaflejringer... Benyttede selvfølgelig lejligheden til at tage en dukkert og så var den dag reddet!

Tansen har ikke været ramt af hverken Maoist eller Madeshi uroligheder, lige indtil igår nat... Omkring kl 1 om natten vågnede vi af den vildeste råben og skrigen afbrudt at enkelte skudknald. Alene tidspunktet for de meget højlydte aktiviteter var højest usædvanligt og urovækkende da Nepaleserne normalt starter dagen omkring 05.30. I min søvnomtågede tilstand var jeg sikker på at ragnarok havde fulgt med os fra Kapilvastu til Tansen.

Det viste sig heldigvis at tumulterne for en gangs skyld ikke var et resultat af hverken etnisk eller politisk agitation men derimod forårsaget af at en ung mand af nepalesisk oprindelse havde vundet den indiske ’Idols’ konkurrence... Efter jubelscenerne at dømme må det vel svare til Danmarks EM-triumf i 1992.

2 Comments:

At 11:56 PM , Anonymous Anonymous said...

Meget spændende ... pas nu på jer selv!

 
At 9:35 AM , Anonymous Anonymous said...

Jeg har prøvet at skrive til jeres mail(Karens). Jeg er ikke sikker på om I har modtaget det. Vi vil gerne høre hvordan udviklingen er.
Hilsen fra Mor i Brls.

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home